Ірландія передасть Україні €5 млн гуманітарної допомоги

Ірландія передасть Україні €5 млн гуманітарної допомоги

Ірландія передасть Україні 5 млн євро гуманітарної допомоги, а також буде навчати саперів та військових медиків.

Про це повідомив прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар у середу, 19 липня, на спільному брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським.

"Ми будемо продовжувати надавати фінансову, практичну та політичну допомогу. Ми виділяємо ще 5 млн на гуманітарну допомогу", - заявив голова ірландського уряду.

За словами Варадкара, ці кошти - не єдина допомога Ірландії. Раніше країна вже виділила 100 млн євро, зокрема до Європейського фонду миру, який використовується для закупівлі нелетальної допомоги.

Крім того, Ірландія, як зазначив прем'єр країни, долучиться до навчальної місії.

"Будемо навчати українських військових у сфері розмінування та військової медицини. Також ми допомагаємо Україні у сфері інфраструктури. Ми надали певне обладнання для відновлення енергопостачання та очистки води", - додав Лео Варадкар.

Також ірландський прем'єр нагадав, що його країна буде допомагати Україні стільки, скільки потрібно, а "Україна переможе і відновиться".

Нагадаємо, прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар в середу, 19 липня, прибув до України, де зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Відомо, що Варадкар відвідав місто Буча, яке перебувало під окупацією російських загарбників 33 дні. Прем’єр-міністр вшанував пам’ять загиблих внаслідок російської агресії.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Ірландія розслідує потрапляння їхніх деталей в російські ударні дрони іранського виробництва. Вони були виявлені після чергової атаки безпілотників на територію України.

Головне