Інтернет при блекауті: у Києві з’явиться карта провайдерів

Інтернет при блекауті: у Києві з’явиться карта провайдерів

У Києві незабаром з'явиться карта, що включатиме дані про інтернет-провайдерів, які можуть надавати послуги навіть під час відключення електроенергії протягом 72 годин.

Цю ініціативу запропонувало Міністерство цифрової трансформації, повідомляє пресслужба Кабінету міністрів.

На цій карті громадяни України матимуть можливість знайти інформацію про місцезнаходження найближчих інтернет-провайдерів, які використовують мережі із високою енергоефективністю на основі технології xPON (мережа на основі оптоволокна, якою провайдер надає послуги доступу до мережі Інтернет).

Ця карта також надаватиме можливість знайти контактні дані провайдера та подати заявку на підключення до їхніх послуг, у разі необхідності.

Міністерство планує регулярно оновлювати та розширювати інформацію на карті стосовно компаній, які використовують технологію xPON.

Нагадаємо, у МОЗ розповіли про рівень готовності лікарень країни до відключень.

"Всі заклади охорони здоров'я готові до можливих відключень світла. Хотів би акцентувати увагу на тому, що заклади охорони здоров'я належать до критичної інфраструктури, тому віялові відключення на них не розповсюджуються. Але, звичайно, ми маємо бути готовими до всього, тому ще з 2022 року умовами контрактування з НЦЗУ була наявність генераторів в кожному закладі охорони здоров'я, який має стаціонарний пакет. На сьогодні абсолютно всі заклади охорони здоров'я мають від одного до декількох генераторів різної потужності і ми продовжуємо цю роботу. Найближчим часом будуть розподіленні ще 467 генераторів", - зазначив перший заступник міністра охорони здоров'я Сергій Дубров.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Ізраїль розриває зв'язки зі Space X через рішення Маска повернути інтернет в Газу.

Головне