Інспектори США провели обстеження: Patriot має незначні ушкодження

Інспектори США провели обстеження: Patriot має незначні ушкодження

Американська сторона скерувала інспекторів для перевірки зенітно-ракетного комплексу Patriot. Він міг отримати ушкодження після ракетного обстрілу росії.

Про це повідомив телеканал CNN з посиланням на трьох американських посадовців. Як зазначається, пошкодження системи ППО Patriot після російської ракетної атаки під Києвом є "мінімальними" та "незначними". Сама система продовжує функціонувати. При цьому неушкодженим залишився її радар – один із найважливіших елементів.

Наразі не було встановлено, як саме зазнав ушкодження Patriot – уламками російської ракети, що була збита, чи її влучанням. Офіційно українська сторона заявила, що збила всі ракети, які росія запустила під час атаки.

За даними джерел телеканалу, ушкодження, ймовірно, можна буде полагодити на місці. Для цього не потрібне буде вивезення установки до США.

Patriot є однією з найсучасніших систем протиповітряної оборони США, у тому числі проти літаків, крилатих і балістичних ракет. До складу системи входять пускові установки разом з радарами та іншими допоміжними засобами.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що знищити систему протиповітряної оборони Patriot однією ракетою типу “Кинджал” неможливо. Саме автоматичний режим дозволяє системі збивати повітряні цілі без втручання людини, як це було минулої ночі. Також є радар, який забезпечує інформацією. Він розташований віддалено. Також є до восьми пускових установок – у кожній по чотири пускові контейнери – розташовані окремо одна від одної. 

Головне