Імпорт з України: Франція хоче розширити обмеження ЄС

Імпорт з України: Франція хоче розширити обмеження ЄС

Міністр сільського господарства Франції Марк Фесно заявив, що заходів, передбачених домовленостями про обмеження імпорту української агропродукції в ЄС, недостатньо. Про це повідомили у виданні France info.

Зокрема, додати квоти на зернові – пшеницю та ячмінь. Про це повідомив міністр сільського господарства Марк Фесно.

"Росіяни зайшли на ринки, де були українці. Як наслідок, українці йдуть на європейський ринок. І все це тисне на ціни в Європі в цілому, і дуже сильно тисне на кордоні. Ми добре знаємо про демонстрації зокрема у Польщі сьогодні", – пояснив він.

Також він наголосив, що ринок зернових дуже дезорганізований: "І це не провина українців. Це російська агресія, яка зруйнувала ринки".

Нагадаємо, Україна розраховує отримати першу партію артилерійських боєприпасів за чеською ініціативою вже у квітні. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телемарафону.

Як зазначив голова уряду, під час Ради асоціації ЄС-Україна у Брюсселі обговорювалося питання пошуку додаткових ресурсів до коштів, які наразі збирає Чехія в рамках закупівлі озброєння нашій державі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у російській федерації планують збільшити власну армію, сформувати дві загальновійськові армії та 14 дивізій до кінця поточного року. Про це заявив міністр оборони рф Сергій Шойгу, інформує ТАСС.

Він наголосив, що рф має намір продовжити "вдосконалення бойового та чисельного складу" армії "відповідно до загроз військової безпеки країни".

Головне