Ігнат: Росіяни під час останнього удару здійснювали пуски ракет не лише з Каспію, але і трохи західніше Енгельса

Ігнат: Росіяни під час останнього удару здійснювали пуски ракет не лише з Каспію, але і трохи західніше Енгельса

Під час останньої ракетної атаки росіяни здійснювали пуски ракет не лише з Каспію, але і трохи західніше. Про це розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Особливо вони тактику не змінили. Лише можна констатувати той факт, що вже другий раз запускають не з Каспію, а трошки західніше Енгельса, там 150 км. От власне місце пуску ракет Х-101/Х-555/Х-55 було з двох районів - Каспій і західніше Енгельса. Була навіть інформація, що з моря заходили ракети, сприйняли, що "Калібр" спершу, але зранку уточнили, що це все таки були Х. Таке буває, оперативно дуже надається інформація, там лічені секунди для того, щоб сповістити людей, що є така атака. Тому можливі були пуски і "Калібрів", тому що ворог часто так робить. Але все ж таки запускали ракети типу Х зі стратегічної авіації. З обох напрямків вони заходили - з південного і з північного", - зазначив Ігнат.

Також він додав, що росіяни намагалися обійти ППО України, однак у них нічого не вийшло.

"Ну власне як завжди вони це роблять  - обходять потенційні райони ураження нашою протиповітряною обороною. Таким чином маневрують. Але як бачите, цього разу їм не вдалися ці маневри", - наголосив речник Повітряних сил.

Як повідомляли "Ми-Україна", у ніч проти неділі, 27 серпня, росіяни атакували Україну ракетами. Силами та засобами протиповітряної оборони ворожі цілі було знищено.

Головне