Хвиль мобілізації немає, усе залежить від подій на фронті, - Маляр

Хвиль мобілізації немає, усе залежить від подій на фронті, - Маляр

Хвилі мобілізації в Україні немає. Водночас потреби у залученні нових бійців залежать лише від розвитку подій на фронті.

Про це повідомила заступниця голови Міністерства оборони України Ганна Маляр у своєму Telegram-каналі. Вона пояснила українцям, як слід читати новини під час війни та не лякатись. Зокрема, вона розповіла про тему мобілізації.

"Якщо ви бачите заголовки про мобілізацію - це буденна реальність війни, а не новина. Але для спокійного сприйняття реалій треба знати, що ніяких хвиль мобілізації немає. Все іде у плановому порядку. Потреби у мобілізації залежать від розвитку ситуації на фронті - це очевидні речі, це не новина", - зазначила Маляр у повідомленні.

Заступниця міністра оборони також прокоментувала новини про розвиток події на фронті. Вона розповіла, що українці мають допускати і розглядати всі можливі сценарії розвитку подій, щоб бути готовими протистояти на будь-якому напрямку у будь-який час.

"Будь-які заголовки з припущенням розвитку подій - це не новина, а лише припущення. Усі припущення мають право на життя, але об’єктивно існує лише те, що зараз відбувається на фронті і те, що вже сталось", - заявила Маляр.

Вона також нагадала, що прогнози щодо ймовірності ракетних атак не слід сприймати за 100% ймовірну інформацію, адже ніхто не знає, що буде.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, голова парламентської фракції партії “Слуга народу” Давид Арахамія розповів, що мобілізацію в Україні можуть посилити, якщо Білорусь отримає ядерну зброю від російської федерації.

Головне