ГУР: росія збільшила витрати на пропаганду проти України

ГУР: росія збільшила витрати на пропаганду проти України

Росіяни збільшили витрати на пропаганду проти України. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

За даними ГУР,  минулого року Кремль витратив на внутрішню пропаганду 500 млн доларів (58 млрд рублів).

"Упродовж 2023 року держава-агресор росія витратила 58 мільярдів рублів або близько пів мільярда доларів на створення пропаганди так званими "некомерційними" організаціями.

Йдеться про формально не пов’язані з державою-агресором структури, які позиціонують себе як "автономні", але насправді на замовлення Кремля виробляють так званий "патріотичний контент" для поширення в інтернеті: блоги, новини, фільми, серіали, відеоігри тощо", - йдеться у повідомленні.

За російські гроші ці організації мали сформувати лояльну до російського режиму громадську думку, виправдовувати війну росії в Україні та впливати на свідомість російських військових.

Тепер російський режим вирішив збільшити витрати на ці цілі. Це, на думку ГУР, свідчить про зниження рівня довіри до російських офіційних традиційних медіа та спробу путінської диктатури повністю контролювати інтернет-середовище на росії.

Як повідомляли "Ми-Україна", пропагандистка путінського режиму та головний рупор Кремля Маргарита Симоньян отримала вже другу підозру від СБУ за заклики вбивати українців, бомбардувати міста та виправдання війни, яку розв'язала рф. 

Головне