Глава МЗС Італії позитивно налаштований щодо інтеграції України до Євросоюзу

Глава МЗС Італії позитивно налаштований щодо інтеграції України до Євросоюзу

Глава Міністерства закордонних справ Італії Антоніо Таяні позитивно налаштований щодо інтеграції України до Європейського Союзу. Про це він заявив в інтерв’ю для “РБК-Україна”.

За його словами, наразі неможливо сказати, коли саме Україна стане членом Євросоюзу.

“Це залежатиме від швидкості, з якою Україна завершить приведення у відповідність до європейського законодавства і стандартів”, - пояснив міністр.

Водночас Італія, як він зазначив, налаштована оптимістично, адже український уряд демонструє “тверду прихильність і рішучість зробити конкретні кроки вперед у дуже швидкому темпі”. Крім того, Італія, у свою чергу, перебуває в авангарді підтримки європейської інтеграції України. Країна вітає рішення Єврокомісії рекомендувати почати переговори про вступ в ЄС.

Таяні також відзначив важливість саміту НАТО у Вашингтоні, який відбудеться наступного року. На думку очільника МЗС Італії, це призведе до зміцнення підтримки України з боку її партнерів.

“Робота Ради НАТО-Україна йде повним ходом, і коли союзники по НАТО зберуться у Вашингтоні наступного року, настане час підбити підсумки зусиль, яких Україна докладає для підвищення сумісності з Північноатлантичним альянсом, зокрема в рамках адаптованої щорічної національної програми”, - розповів він.

Міністр закордонних справ додав, що як тільки Україна виконає всі поставлені перед нею умови і країни НАТО погодяться, Україні відправлять запрошення про приєднання до Альянсу.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україна та Італія спільно розвиватимуть відновлювану енергетику

Головне