Генштаб: за добу на фронті відбулося 45 зіткнень

Генштаб: за добу на фронті відбулося 45 зіткнень

Сили оборони України протягом доби відбили чотири ворожі штурми на лівому березі Дніпра та 41 атаку на інших п'яти напрямках, зокрема 23 – на Авдіївському. Про це повідомили у Генштабі.

Протягом доби відбулось 45 бойових зіткнень. Ворог завдав 54 авіаційних удари та здійснив 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. 

На Сіверському та Слобожанському напрямках артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів.

На Куп'янському напрямку нашими захисниками відбито дві атаки ворога, під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 15 населених пунктів.

На Лиманському напрямку нашими захисниками відбито п'ять атак ворога. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 15 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито три атаки противника. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 20 атак ворога в районі населеного пункту Авдіївка та ще три атаки в районі Первомайського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали понад 15 населених пунктів.

На Мар'їнському напрямку ворог за підтримки авіації 6 разів безуспішно намагався покращити тактичне положення.

На Шахтарському напрямку оборони відбито 2 атаки противника. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку артилерійських та мінометних обстрілів зазнали бпонад 20 населених пунктів.

На Херсонському напрямку здійснено 4 безуспішних спроби штурму позицій наших військ. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, Українсько-польські стосунки зараз мають зовсім іншу тональність. Про це повідомили в ефірі "Єдиного марафну" на каналі "Ми-Україна".

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква зазначив, що Польща приєдналась до Вільнюської декларації G7 про гарантії безпеки лише 22 січня. Також тоді прем'єр-міністр Дональд Туск домовився про багато речей під час візиту в Україну.

 

Головне