Гуменюк розповіла про провальну операцію окупантів у Чорному морі

Гуменюк розповіла про провальну операцію окупантів у Чорному морі

Керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк прокоментувала відео з російським катером, який ліквідували наші захисники.

"Поки що про умови операції можемо говорити в обмеженому форматі. Це була північно-західна частина Чорного моря. І, фактично, основний меседж цього повідомлення, що будь-яка така висадка росіян буде закінчуватися єдиним фіналом - як на тому відео, де все вибухало", - зазначила вона ефірі марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

Як відомо, у соцмережах з'явилося відео, вочевидь зняте з дрона, де наші Сили оборони скидають вибухівку на катер росіяни. У підписі до відео було вказано, що ворожі сили намагалися висадитися у північній частині Чорного моря.

Нагадаємо, станом на сьогодні, у Чорному морі перебуває 10 російських кораблів та ще один - в Азовському. Носіїв високоточної зброї в акваторіях обох морів немає.

“Ракетоносії наразі зараз заведені в пункти базування, їх немає на бойовому чергуванні. Але їх повернення на пускові рубежі для них займає 2-3 години, тому рівен ракетної небезпеки Генштабу все одно позначає як високий. Ракетоносії споряджені та готові і оперативна обстановка може змінитися дуже швидко”, – розповіла Гуменюк.

Як писав “Ми-Україна” раніше, росіянин Максим Кузьмінов, який у серпні перегнав гелікоптер окупантів Мі-8 на територію Україну, зробив це не через гроші. Як заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов, російські пілоти люди не бідні.

Головне