Готувала ракетний удар: СБУ затримала посадовицю Укрзалізниці

Готувала ракетний удар: СБУ затримала посадовицю Укрзалізниці

Служба безпеки України затримала посадовицю Укрзалізниці, яка готувала російський ракетний удар по логістичних шляхах Сил оборони на Дніпропетровщині.

Про це повідомила пресслужба СБУ. Як зазначається, зловмисницею виявилась посадовиця місцевого підрозділу Укрзалізниці. Її російські військові залучили до співпраці на початку 2023 року.

"За вказівкою російського куратора ворожа поплічниця збирала розвіддані про місця базування Сил безпеки та оборони на території обласного центру. Розвідінформація потрібна була рашистам для підготовки прицільних повітряних атак по стратегічно важливих об’єктах транспортної інфраструктури України", - йдеться в повідомленні.

Однак колаборантку було своєчасно викрито і затримано за місцем її проживання.

Російська інформаторка була на "прямому" зв’язку з кадровим російським військовим. Він перебував на тимчасово окупованій частині Донеччини.

"У поле зору російської спецслужби посадовиця потрапила через свою деструктивну активність у російських пабліках, де вона публікувала пропозиції щодо допомоги окупаційним військам", - розповіли в СБУ.

Для збору розвідданих жінка об’їжджала територію міста на громадському транспорті та приховано фотографувала українські об’єкти.

Під час обшуку за місцем проживання затриманої виявлено мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з російським "куратором".

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру. Наразі вона під вартою. Триває розслідування для встановлення обставин злочину. Зловмисниці загрожує до восьми років тюрми.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України встановила особи ще 30 зрадників. Вони входять до складу окупаційних органів російської федерації на тимчасово окупованих територіях ураїнської держави та проводять репресії. 

Головне