СБУ встановила ще 30 зрадників, які проводять репресії в тимчасово окупованих регіонах України

СБУ встановила ще 30 зрадників, які проводять репресії в тимчасово окупованих регіонах України

Служба безпеки України встановила особи ще 30 зрадників , які входять до складу окупаційних органів російської федерації на тимчасово окупованих територіях ураїнської держави та проводять репресії. Про це повідомила пресслужба СБУ. 

Відомо, що серед них - 24 прихильники рашизму, які вступили до створеного російськими загарбниками "Новокаховського міського відділу поліції МВС Херсонської області".

"У лавах каральної установи вони беруть активну участь у придушенні проукраїнських акцій протесту на території міста. Зафіксовано випадки викрадення учасників руху опору та розграбування їхнього приватного майна", - йдеться у повідомленні.

Крім того, фігуранти погрожували людям ув’язненням у разі "неявки" на фейковий референдум щодо "приєднання" регіону до росії.

Також трьох колаборантів ідентифіковано в Луганській області. 

“Від літа 2022 року вони очолюють "адміністрацію" у тимчасово захопленому Біловодську Старобільського району. Лише за пів року поплічники Кремля провели понад 30 масових заходів на підтримку путінського режиму”, - зазначили в пресслужбі.

Зазначається, що вони примушували до участі у проросійських мітингах представників комунальних установ та учнів представників комунальних установ.

"Для імітації суспільної "активності" вони примушували до участі у проросійських мітингах представників комунальних установ, закладів освіти та учнів навчальних закладів", - розповіли правоохоронці.

На підставі зібраних доказів усім зловмисникам повідомлено про підозру за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Нагадаємо, що у Херсонській області затримали колаборантку. Контрактниця Збройних сил України зливала росіянам секретні дані.

Як писав “Ми-Україна” раніше, СБУ повідомила митрополиту Української православної церкви Московського патріархату Павлу (Петру Лебідю) про чергову підозру. Тепер його можуть заарештувати.

Головне