Голова Міноборони Німеччини зустрівся з Зеленським і пообіцяв надати більше ракет ППО

Голова Міноборони Німеччини зустрівся з Зеленським і пообіцяв надати більше ракет ППО

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що українські військові отримають до кінця лютого 2023 року ще більше керованих ракет для протиповітряної оборони. Німеччина також передасть танки.

Про це він заявив під час візиту до Києва, де він зустрівся з Президентом України Володимир Зеленським та зі своїм колегою Олексієм Резніковим. Про зустріч раніше не повідомлялося.

За словами Пісторіуса, рішення про передання Україні ще більше зенітних ракет для протиповітряної оборони було прийнято після його зустрічі із Зеленським. Загалом до кінця лютого Україні буде передано керовані ракети для ППО. Також передадуть п'ять зенітних танків Gepard і ще п'ять інженерних танків Badger.

Крім того, Україна отримає в березні п'ять танкових мостоукладачів "Biber". Однак Пісторіус зауважив, що про постачання бойових літаків Україні не може бути й мови.

https://www.youtube.com/watch?v=Mv6PEi0hRmg

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, уряд Німеччини видав дозвіл на експорт Україні танків Leopard 1A5. При цьому доставити їх можуть до 178 штук.

Також уряд Німеччини прийняв рішення поставити Україні 14 бойових танків Leopard 2 A6.

Крім того, представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що відправка винищувачів в Україну не на порядку денному ЄС. Питання про постачання винищувачів Україні  викликає розбіжності серед 27 держав-членів. Він також не виключив нападу з території Білорусі.

Головне