Фінляндія готується повністю заборонити росіянам купувати нерухомість в країні

Фінляндія готується повністю заборонити росіянам купувати нерухомість в країні

Уряд Фінляндії планує повністю заборонити громадянам росії угоди з нерухомістю навесні 2024 року.

Про це повідомив Міністр оборони країни Антті Хяккянен місцевому виданню Helsingin Sanomat.

Зараз проводиться пошук необхідних законних підстав для введення цієї заборони. Рішення про це може бути ухвалено вже навесні. Помічено, що окрім повної заборони на угоди в Фінляндії, також буде проведено розслідування щодо вже проданих росіянам нерухомих об'єктів.

Міністр зауважив, що для введення нових обмежень достатньо рішення уряду, і внесення законодавчих змін через парламент не буде потрібним. Також він наголосив, що в рамках 12-го пакету антиросійських санкцій ЄС вже передбачена можливість конфіскації нерухомості та бізнесу, які належать особам, підсанкційним згідно з цими санкціями.

Варто додати, що Фінляндія посилила умови продажу власності іноземцям у 2020 році. Для укладення угоди особи, які не є громадянами країн Європейського союзу або єврозони, повинні отримати дозвіл від Міністерства оборони. Це правило також поширюється на компанії та організації, розташовані в межах ЄС, але мають не менше 10% власності за її межами.

Нагадаємо, що Фінляндія забезпечує безпеку своїх кордонів з росією відповідно до чинного законодавства, проте країна готова переглянути закони для зміцнення цієї безпеки.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, 14 січня у столиці Фінляндії відбувся мітинг російськомовних на підтримку закриття кордонів з росією.

Головне