Експрезидентка Литви розповіла, що у світі немає "позитивного лідерства", а країни-агресори користуються цією можливістю

Експрезидентка Литви розповіла, що у світі немає

У світі немає "позитивного лідерства" – країни-агресори використовують це "вікно можливостей" на свою користь. Про це в інтерв'ю на "Ми-Україна" наголосила колишня президентка Литви Даля Грибаускайте.

Вона додала, що лідерство в західних країнах боїться своїх викликів та пропускають можливість зупинити росію у війні проти України.

"Сьогодні ми бачимо "негативне лідерство" в світі – терористичні країни, як росія, Північна Корея, Іран. "Позитивне лідерство" слабке – і це основна причина, що лідери країн НАТО, в тому числі не беруть відповідальність, вони бояться. Навіть не дивлячись на те, що є великий запит їхніх народів, щоб обʼєднатися та зупинити росію на полі бою. І ми пропустили цю можливість, і продовжуємо пропускати. Це показує, що сьогоднішнє лідерство в західних країнах боїться своїх викликів", - зазначила колишня президентка Литви.

Нагадаємо, що західні партнери та союзники роблять для України недостатньо, вони дають змогу країні "лише виживати, а не перемогти". 

Як писали "Ми-Україна" раніше, колишній український президент Віктор Янукович мав у 2013 році поставити свій підпис під Угодою про асоціацію з Євросоюзом. Для цього все було готове і у цьому були впевнені всі учасники Вільнюського саміту східного партнерства.

Головне