Екснардепу Царьову повідомили про підозру у фінансування Росгвардії в Криму

Екснардепу Царьову повідомили про підозру у фінансування Росгвардії в Криму

Колишньому народному депутату Олегу Царьову оголошено нову підозру у фінансуванні збройних формувань окупаційної влади в Криму.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Згідно з даними, Царьов, який залишив Україну у 2014 році та активно співпрацює з військово-політичним керівництвом росії, вчинив дії, спрямовані на зміну меж та державного кордону України в порушення конституційних норм.

Слідство вказує на його активну участь у підтримці окупаційної влади в Криму, використовуючи свої зв’язки та ресурси для збору інформації. Зазначається, що є докази про фінансування Царьовим збройних формувань на окупованій території.

Після окупації Криму, відзначає слідство, Царьов зареєстрував свою власність та підприємства за російським законодавством і забезпечив їхню охорону за допомогою російських військових.

Крім того, встановлено факти грошових переказів для охорони музею-садиби та санаторію в Ялті на рахунки федерального державного унітарного підприємства “Охорона” федеральної служби військ національної гвардії рф.

Раніше Царьову вже було оголошено підозру у зазіханні на територіальну цілісність України, колабораційній діяльності та державній зраді.

У жовтні стало відомо, що замах на колишнього депутата Верховної Ради та держзрадника Олега Царьова є спецоперацією Служби безпеки України.

31 жовтня в ФСБ заявили про затримання підозрюваного в замаху на Царьова.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Польщею.

Головне