Додатковий евакуаційний маршрут з'явився на Сумщині: що відомо

Додатковий евакуаційний маршрут з'явився на Сумщині: що відомо

На Сумщині на сьогодні діють три евакуаційні маршрути для осіб, які їдуть додому з захоплених росіянами територій. Останній був запроваджений 17 листопада і стосується людей, які повертаються через КПП "Покровка". 

Як інформує Сумська ОВА, додатковий автобусний евакуаційний маршрут пролягає від Сум до Дніпра через Полтаву. 

Ще один автотранспортний маршрут сполучає місто Краснопілля (Сумський район) з селищем Зернове на Харківщині. Є також опція скористатись залізничним евакуаційним маршрутом. 

Для осіб, які їдуть додому з ТОТ на Сумщині діє евакуаційний центр. Будівля облаштована місцями для відпочинку, душовими та дитячими кімнатами, а також їдальнею. У цьому центрі люди мають зсогу податися на отримання грошової допомоги від держави. 

"Працюємо над тим, щоб люди, які повертаються з окупованих територій, потрапляли в комфортні умови, отримували необхідну допомогу. Нещодавно провів перемовини з главою делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні з приводу можливості транспортування людей, які вимушені майже 2 км добиратись пішки до українського пункту пропуску. Особливо важко подолати цю ділянку людям похилого віку, тим, які мають проблеми зі здоров’ям, дітям", - зауважив очільник Сумської ОВА Володимир Артюх.

Нагадаємо, в Запорізькій ОВА прозвітували про евакуацію всіх дітей з території прифронтових міст області. За даними відомства, у цих населених пунктах залишись люди, здебільшого літнього віку. Вони відмовляються покидати свої будинки. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, триває евакуація цивільного населення з Авдіївки на Донеччині. Все більше людей зголошуються на виїзд, оскільки усвідомлюють, що життя у місті більше немає.

 

 

Головне