До України з-за кордону вже повернувся один мільйон біженців – Міжнародна організація з міграції

До України з-за кордону вже повернувся один мільйон біженців – Міжнародна організація з міграції

До України з-за кордону вже повернувся один мільйон біженців. Про це  розповіла заступниця гендиректора Міжнародної оргагнізації з міграції (МОМ) Угочі Деніелс "Громадському радіо".

У межах країни додому повернулися вже 4,7 мільйона людей. За словами Угочі Деніелс, українському урядові потрібно залучити до країни близько 4,5 мільйона людей протягом наступних 10 років.

У МОМ вважають, що відбудові України також може допомогти українська діспора й мігрнати з інших країн. «Залучення діаспори буде дуже важливим, тому чекати закінчення війни не потрібно. Людей треба залучати вже зараз, зокрема у проєкти гуманітарного реагування», – каже Угочі Деніелс.

Тимчасовий захист українців у країнах ЄС наразі подовжили до березня 2024 року. У МОМ кажуть, що українців, які хочуть залишитися в країні тимчасового перебування, інтегрують у нове суспільство. Натомість тих, хто хоче поїхати, намагаються повернути в Україну.

Нагадаємо, Повітряні сили Збройних сил України заявили про понад два десятки збитих ворожих дронів у ніч проти 4 вересня. Усього по Одещині та Дніпропетровщині було випущено 32 “шахеди”, з них 23 – були ліквідовані.

Як писав “Ми-Україна” раніше, ніч на Дніпропетровщині минула без обстрілів. Втім ранок почався з ворожої атаки. Зранку 4 вересня росіяни здійснили атаку на Дніпропетровську область, є влучання по інфраструктурному об’єкту. Військові з повітряного військового командування “Схід” знищили у небі над регіоном шість безпілотників.

Головне