День медичного працівника: Зеленський відвідав лікарні на Миколаївщині

День медичного працівника: Зеленський відвідав лікарні на Миколаївщині

У День медичного працівника президент України Володимир Зеленський відвідав лікарні в Миколаївській області, а саме в місті Миколаєві та Очакові.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента України. Як зазначається, у хірургічному відділенні лікарні в обласному центрі Глава держави поспілкувався з дітьми, які лікуються після мінно-вибухових травм. Їх вони зазнали під час обстрілів регіону російськими окупантами.

Зеленський також поспілкувався з медичними працівниками та привітав їх із професійним святом. Президент зазначив, що держава має ще більше цінувати медиків і покращувати умови їхньої важливої роботи.

"Знаю, у яких безпекових умовах ви працюєте. Хочу подякувати вам за велику роботу, за те, що повертаєте до життя дітей, зокрема з інших регіонів, які є нашим майбутнім", - заявив український лідер.

Крім того, глава держави вручив державні нагороди військовим і цивільним. Зокрема, військові медики отримали від Президента ордени "За мужність" III ступеня та ордени Данила Галицького.

При цьому в Очакові Зеленський відвідав стабілізаційний медичний пункт. Там отримують допомогу захисники України, поранені на передовій. Він ознайомився з медичною технікою та роботою лікарсько-сестринської бригади. Президент оглянув обладнання палат, стоматологічний кабінет, лабораторію та хірургічне відділення медпункту.

В Очакові Зеленський також вручив військовим медикам ордени "За мужність" III ступеня, орден Данила Галицького, медалі "За військову службу Україні" та "За врятоване життя".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, прем’єр-міністр Денис Шмигаль та дружина президента Олена Зеленська 27 липня відвідали спортивний комплекс для маломобільних груп населення та реабілітації військових у Вінниці.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.