ДБР розслідує понад 110 кримінальних проваджень щодо зловживань військкомів

ДБР розслідує понад 110 кримінальних проваджень щодо зловживань військкомів

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну ДБР розслідує уже 112 проваджень щодо військкомів. 15 обвинувальних актів вже направлено до суду.

Про це йдеться в офіційному повідомленні ДБР.

"Мотивами "популярних" правопорушень посадовців військкоматів стає власна нажива, заради якої вони нехтують як совістю, так і відповідальністю за долю країни. ДБР посилює протидію злочинам у військкоматах та попереджає, що будь-які схеми будуть викриті, а винні – притягнуті до відповідальності", - йдеться у повідомленні.

У ДБР додали, що лише за останні кілька тижнів викрили близько 10 військкомів.

У відомстві додали, що наразі перевірка діяльності та способу життя працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки триває. Порушення оцінюватимуть відповідно до Кримінального кодексу.

Нагадаємо, НАЗК проводить 102 моніторинги серед 1795 керівників ТЦК.

“На сьогодні ми розпочали 102 моніторинги з загальної кількості керівного складу центрів комплектування 1795 осіб. Результати попередні є надзвичайно гучними. Це найбільша сума виявлених необґрунтованих активів за час існування норми про необгрунтовані активи з жовтня 2019 року, а саме 188 млн гривень”, – зазначив  голова НАЗК Олександр Новіков.

Разом з тим очільник НАЗК наголосив, що перевірки військкоматів будуть системними та повними і триватимуть до кінця вересня.

Як писав "Ми-Україна" раніше, виробникам військових дронів в Індії заборонили використовувати китайські комплектуючі.

Головне