ДБР передало ЗСУ автомобілі, що належали родичам Медведчука та Козака

ДБР передало ЗСУ автомобілі, що належали родичам Медведчука та Козака

Державне бюро розслідувань передало на потреби Збройних Сил України 17 автомобілів, які конфіскували у наближених до Віктора Медведчука та Тараса Козака осіб. Про це повідомили у прес-службі ДБР.

Йдеться про передачу 12 вантажівок, автокрана, мікроавтобуса, фургона та двох позашляховиків на загальну суму 1,1 млн доларів.

"Ці транспортні засоби належали підприємству родичів Медведчука та Козака, причетних до фінансування збройної агресії росії проти України. Вони також є суб’єктами кримінального провадження щодо незаконного видобутку піску на двох кар'єрах у Львівські області", - йдеться у повідомленні.

В ДБР наголосили, що арештувати ці автомобілі у квітні минулого року у межах розслідування кримінального провадження за підозрою у зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр (ст. 364, ст. 240 КК України).

Весь цей час співробітники ДБР працювали над тим, щоб "майно прихильників росії потрапило до ЗСУ і допомагало наших захисникам у боротьбі з ворогом".

Як повідомляли "Ми-Україна", СБУ оголосила про арешт активів дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко. Йдеться про активи Марченко у металургійному гіганті України на понад 1 млрд грн.

Головне