Число загиблих внаслідок стрілянини в Празі зросло до 15: чи постраждали українці

Число загиблих внаслідок стрілянини в Празі зросло до 15: чи постраждали українці

Стрілянина в чеській столиці, яка сталась ввечері 21 грудня, забрала життя щонайменше 15 осіб, як мінімум 24 людини отримали поранення. Як повідомили в українському МЗС, наразі даних про постраждалих або вбитих громадян Україні відомство не отримувало. 

Місцеве видання ČT24 пише, що в результаті стрілянини на факультеті мистецтв Карлового університету у Празі медики вже надали допомогу 11 людям, які отримали важкі поранення внаслідок дій стрільця, ще вісім осіб отримали середні ушкодження та п'ять - легкі. Правоохоронці зауважили, що дані не є остаточними та будуть оновлюватися. 

Наразі вся територія навколо площі площі Яна Палаха, де розміщується факультет, евакуйована. На місці працюють правоохоронні органи. 

У чеській поліції дійшли висновку, що особа, яка вчинила злочин, не мала спільників. Також у відомстві заявили, що чоловік вчинив самогубство після масового розстрілу людей. Його особу ще не підтвердили, однак ймовірно нападником може бути особа, яка перебуває у розшуку у Кладненській області.

Президент Петро Павел висловив глибокий жаль і співчуття родинам і близьким жертв розстрілу в університеті. Свої співчуття щодо загибелі людей вже висловили лідери України, Франції, Словаччини, Нідерландів, Угорщини Словаччини, Молдови та інші. 

"Внаслідок події загинули та постраждали мирні люди. Висловлюю щирі співчуття сім’ям загиблих і бажаю швидкого одужання пораненим", - написав Володимир Зеленський.

Голова парламентського комітету з питань безпеки Радек Котен заявив, що останнім часом у Чехії суттєво зросла ймовірність терактів. Для майбутнього захисту навчальних закладів він допустив запровадження входу учнів у будівлі шкіл та університетів через "ворота безпеки", які унеможливлять пронесення вогнепальної зброї. 

Нагадаємо, 26 жовтня в місті Льюїстон, штат Мен (США) сталася стрілянина, внаслідок якої загинули принаймні 22 людини, а п'ять десятків - отримали поранення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у грудні в одному із університетів Лас-Вегаса невідомий влаштував стрілянину, в результаті загинули четверо людей, включаючи зі стрілком.

 


 

Головне