Четверо поляків заблукали, спускаючись з Говерли - їх знайшли рятувальники (відео)

Четверо поляків заблукали, спускаючись з Говерли - їх знайшли рятувальники (відео)

Четверо громадян Польщі заблукали, спускаючись з гори Говерли. Їх знайшли гірські рятувальники в Україні у четвер, 4 січня.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Закарпатській області на сторінці у Facebook. Як зазначається, до Служби порятунку повідомлення надійшло о 23:05 4 січня. Як стало відомо, під час проходження туристичного маршруту четверо іноземців з громадянством Республіки Польща втратили орієнтир та заблукали в горах.

Пізніше з'ясувалось, що троє хлопців та одна дівчина підкорили гору Говерлу та вирушили на спуск. Проте на шляху назад групу туристів застав щільний туман, сніг та сутінки. Внаслідок цього поляки змушені були зупинитись та звернутись про допомогу до гірських рятувальників. Вони також надали координати свого місцеперебування, заявили в ДСНС Закарпаття.

Трохи згодом до повідомленого місця прибули фахівці гірського пошуково-рятувального відділення села Лазещина. У п'ятницю, 5 січня, о 03:20 гірські рятувальники знайшли іноземців біля полонини Гропа. Вони відігрівали заблукавших іноземців чаєм та снігоболотохом "Богун" транспортували їх до місця тимчасового проживання у селі Лазещина. Від медичної допомоги усі четверо відмовилась.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Міністерстві внутрішніх справ закликали українців утриматись від походів в гори через лавинну небезпеку. Також правоохоронці показали світлину з гори Піп Іван - через хмарність та туман видимість в горах є мінімальною.

Головне