Черги на в'їзд в Україну збільшуються: яка ситуація на кордоні з Польщею нині

Черги на в'їзд в Україну збільшуються: яка ситуація на кордоні з Польщею нині

Блокування кордону з Польщею триває, польські фермери унеможливлюють проїзд вантажівок на п'ятьох напрямках - "Ягодин-Дорогуськ", "Рава-Руська-Гребенне", "Шегині-Медика", "Устилуг – Зосин" і "Угринів – Долгобичув".

Як розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, станом на ранок 13 лютого у чергах скупчилось близько 1250 вантажних транспортних засобів. 

"Ще вчора до 10 години поляки блокували два напрямки - "Ягодин" та "Рава-Руську", в вже - після вони поновили блокування пункту пропуску "Шегині" та розширили географію своїх дій на напрямки "Устилуг" та "Угринів". Пропускається невеличка кількість вантажівок, за годину можуть пропускати одну-дві-три автівки на годину як в бік Польщі, так і на виїзд з країни. Все залежить від організаторів та учасників і їхнього бажання пропустити автомобілі", - зазначив він в ефірі марафону "Єдині новини".

Обмеження на інші категорії транспорту, серед яких легковики та автобуси, не розповсюджуються.

"Найбільша черга навпроти "Ягодина" та "Рави-Руської" на території Польщі. Краща ситуація - на напрямку "Устилуг" та "Угринів", там практично черг немає. Але кожен пункт перетину має свої особливості, десь кордон можуть перетинати вантажівки вагою понад 7,5 тонн. До прикладу напрямки "Устилуг" та "Угринів" можуть перетинати фури менше 7,5 тонн, які перевозять вантажі або ж порожні машини, вагою понад 7,5 тонн", - пояснив Демченко. 

Нагадаємо, українське Мінагрополітики рішуче засудило навмисне знищення українського зерна польськими протестувальниками на українсько-польському кордоні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Центрі протидії дезінформації розповіли, хто є організатором акції з висипанням на землю українського зерна та яку вона мала мету.

Головне