Через війну поза межами України наразі знаходяться близько 3-3,5 мільйонів громадян

Через війну поза межами України наразі знаходяться близько 3-3,5 мільйонів громадян

Віцепрем'єрка Ірина Верещук розкрила, скільки українців перебувають за кордоном через війну станом на сьогодні. За її словами, наразі поза межами України нині знаходяться 3-3,5 мільйони наших співгромадян.

Ці дані вона озвучила в ефірі марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"У 2022 році була цифра у близько п'ять мільйонів, коли люди виїхали і перебували на території Європейського Союзу і інших держав. У нас є дані, що півтора мільйона людей повернулося, тобто зараз ми говоримо десь про 3-3,5 мільйони людей, які перебувають за кордоном і мають статус тимчасового прихистку ( не плутати з біженцями)", - зазначила Верещук.

Щодо питання про повернення додому вона зазначила, що перш за все треба дивитися в який населений пункт людина хоче приїхати.

"Коли ми говоримо, що робити зараз людям і чи треба повертатися, чи ні - тут потрібно дивитися, куди люди хочуть повернутися. Якщо говорити про Донецьку область, я ніколи б в житті не радила повертатися саме на Донеччину. Дійсно важко, дійсно йдуть бої, треба дочекатись деокупації і лише тоді повертатися", - пояснила Верещук.

Вона додала, що якщо людина хоче повернутись на Харківщину або Херсонщину, їй треба спочатку вивчити, що відбувається в потрібному їй регіоні з розмінуванням. Важливим фактором також є і наявність змоги для дітей відвідувати школу або дитячі садочки.

Як писав "Ми-Україна" раніше, китайську Xiaomi визнали міжнародним спонсором війни

Головне