Частина Сум вже кілька годин знеструмлена: в чому причина

Частина Сум вже кілька годин знеструмлена: в чому причина

Мешканці деяких районів міста Суми тимчасово опинилися без електроенергії через аварійну ситуацію, що виникла в мережах НЕК "Укренерго". Про це повідомила прес-служба АТ "Сумиобленерго".

За інформацією енергетичної компанії, фахівці вже активно працюють над усуненням проблеми та відновленням електропостачання для постраждалих споживачів. Очікується, що ситуацію вдасться врегулювати найближчим часом, після чого розподіл електроенергії продовжиться за встановленими графіками погодинних відключень.

Як відомо, упродовж останніх місяців Україна знову зазнала посилених масованих ударів з боку російських окупантів, які цілеспрямовано атакували об'єкти енергетичної інфраструктури. Ці обстріли призвели до значних пошкоджень об'єктів енергосистеми, зокрема генерації, які наразі не можуть виробляти достатньо електроенергії для забезпечення потреб усіх споживачів. Як наслідок, країні довелося повернутися до практики застосування графіків обмеження енергопостачання для побутових користувачів.

Сьогодні, 19 червня, по всій території України введені в дію графіки погодинних відключень з 00:00 до 24:00. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарифи на світло: в Держенергонагляді відповіли, чи буде ще одне підвищення 

Нагадаємо, у Міненерго повідомили, що військовослужбовці армії рф вночі 19 червня завдали ураження по одному з об'єктів енергосистеми в центральному регіоні. Внаслідок удару було пошкоджено обладнання. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, заступниця голови Міненерго дала прогноз щодо енергопостачання в Україні взимку.

Головне