Буданов прокоментував звільнення Залужного

Буданов прокоментував звільнення Залужного

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов висловив свою думку щодо причин звільнення Валерія Залужного. Він висловив сумнів у тому, що між президентом Володимиром Зеленським і колишнім головнокомандувачем ЗСУ виникли які-небудь особисті розбіжності.

Про це він розповів в інтерв'ю CBC News.

Буданов підкреслив, що відносини між президентом і воєначальником мають підпорядкований характер, тому важко уявити, щоб між ними виникли особисті конфлікти. Водночас, розвідник висловив думку, що Зеленський ухвалив правильне рішення.

"Якщо все добре, все прекрасно і все зроблено правильно, то чому ми перебуваємо в тій ситуації, в якій ми перебуваємо?" - підкреслив Буданов.

Раніше Зеленський заявив, що звільнив Залужного через необхідність "перезавантаження".

Президент додав, що потреба у змінах в складі командування була обумовлена відсутністю змін "у деяких речах протягом певного часу". Втім, глава держави зауважив, що про "зміну курсу наших дій" не йдеться.

Нагадаємо, 8 лютого на сайті Офісу президента з'явились офіційні Укази, згідно з якими Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України та призначив натомість Олександра Сирського.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Сирський прокоментував ситуацію в районі проведення операції Сил оборони.

Головне