Бронювання працівників: уряд готує зміну процедури

Бронювання працівників: уряд готує зміну процедури

Уряд готує зміну процедури бронювання працівників. Про це повідомляє Європейська Бізнес Асоціація.

Зокрема, йдеться про запровадження експериментального проєкту – електронної процедури терміном на два роки. Вона діятиме паралельно з паперов. Про це за результатами зустрічі із заступником міністра економіки Ігорем Фоменком повідомили у Європейській Бізнес Асоціації.

Планується також обмежити кількість заброньованих працівників до 50% військовозобов’язаних. Ті співробітники, у кого є неточність даних бронюватимуться на місяць. А ті, хто не стоять на військовому обліку – не підлягатимуть бронюванню.

Учасники зустрічі обговорили запровадження електронної процедури бронювання, яка вже напрацьована та направлена на погодження. Очікується, що це буде експериментальний проєкт (ймовірним терміном запровадження – на два роки), який діятиме паралельно із паперовим бронюванням.

Нагадаємо, готується візит прем'єра Польщі Туска до України. Про це повідомив очільник МЗС країни, передає кореспондентка "Ми-Україна" Олена Чернякова.

"Можливо, вже під час запланованої поїздки прем'єр-міністра Туска ми знайдемо шляхи для того, щоб польські та українські компанії оборонного сектору могли зробити набагато більше, ніж сьогодні, для збільшення військового виробництва, яке вкрай необхідне героїчним українським солдатам на передовій", - сказав Радослав Сікорський на брифінгу в Києві.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на південному напрямку українські захисники знищили три ворожі СУ-34, в результаті загинуло два пілота. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

 

 

 

Головне