Боррель відвідає Україну на початку лютого

Боррель відвідає Україну на початку лютого

Високий представник Євросоюзу Жозеп Боррель висловив намір відвідати Україну на початку лютого.

Про це він повідомив під час пресконференції за підсумками Ради міністрів ЄС із закордонних справ.

Ця поїздка спрямована на обговорення реалізації політичного рішення щодо надання Україні 5 мільярдів євро військової допомоги з Європейського фонду миру.

Боррель підкреслив, що зараз підтримка України має лиш розширюватися, а не зменшуватися.

"Міністри погодились, що зараз – не час послаблювати нашу підтримку України. Навпаки, це час, щоб робити більше й швидше: з фінансовими ресурсами, з військовим обладнанням, підготовкою солдатів і всім, чого Україна потребує для захисту", – наголосив він.

Він також повідомив, що відвідає Україну в перший-другий тиждень лютого і висловив надію на досягнення угоди щодо поповнення Європейського фонду миру на 5 мільярдів євро для створення Фонду підтримки України (Ukraine Assistance Fund).

Нагадаємо, вранці понеділка, 22 січня, очільник польського уряду Дональд Туск вперше з моменту його призначення на посаду прем'єр-міністра прибув до України.

Згодом Дональд Туск заявив, що в українсько-польських відносинах є конфлікти інтересів, які варто вирішити.

Також за підсумками переговорів із президентом України Володимиром Зеленським Туск заявив, що найтемніше місце у пеклі буде зарезервоване для тих, хто зберігав нейтральність в часи морального конфлікту.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, в українців не забиратимуть зброю, яку роздали на початку повномасштабного вторгнення.

Головне