Боррель: Допомога Україні може бути тривалою, тож Європі потрібно готуватися до цього

Боррель: Допомога Україні може бути тривалою, тож Європі потрібно готуватися до цього

Війна в Україні є війною на виснаження, тож Європа має готуватися до тривалої допомоги Києву. Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель.

За словами євродипломата, російський диктатор Володимир Путін продовжуватиме свою війну в Україні та намагатиметься захопити якомога більше територій.

Також Боррель висловив переконання, що найближчі тижні будуть досить складними та небезпечними як для України, так і для Європи. Тому допомогу Києву, наголосив високий представник ЄС, необхідно посилювати.

"Ми маємо думати глибше, підготувати себе до війни, яка потребуватиме наших зусиль, наших зобов’язань, наших дій. Ми маємо підтримувати Україну, але не лише словами, і не лише завтра і, ймовірно, не лише упродовж наступного року. Наше зобов’язання з підтримки України, яка воює за наші цінності та свою безпеку, вимагатиме від нас безпрецедентних дій, більшої твердості", - заявив Жозеп Боррель.

Водночас він висловив думку, що інколи політика Європи щодо України була спонтанною, однак її потрібно зробити більш стабільною, адже війна може тривати довго.

"Коли ця війна починалася, ніхто не міг очікувати, що вона триватиме два роки. Для Путіна план був лише на кілька тижнів. Два роки він знаходиться у ситуації, яку ніколи не міг собі уявити", - наголосив європейський політик.

Як повідомляли "Ми-Україна", Велика Британія планує перевести свої витрати на оборону на "воєнні рейки", заявив британський прем'єр-міністр Ріші Сунак.

Головне