Боррель дав пораду державам ЄС щодо "інавгурації" Путіна

Боррель дав пораду державам ЄС щодо

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що дав країнам Євросоюзу рекомендацію не відправляти своїх представників на "інавгурацію" глави рф Володимира Путіна. Про це він повідомив коли прибув на зустріч міністрів закордонних справ в Брюсселі.

Глава дипломатії ЄС розповів, що після багатьох дискусій він надіслав усім повідомлення, що "правильно було б не відвідувати цю "інавгурацію".

Боррель згадав, що Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна, і що вибори в росії були ні чесними, ні справедливими. 

На події були присутні дипломати шести європейських країн: Франції, Греції, Кіпру, Мальти, Угорщини та Словаччини.

"Це була б чітка суперечність. Моя порада державам-членам була не відвідувати, і я сподіваюсь, що багато з них слідуватимуть цим вказівками. Але кожна держава-член повністю суверенна у тому, щоб вирішити – іти чи не іти", – додав Боррель.

Нагадаємо, комітет з питань національної безпеки схвалив на своєму засіданні законопроєкти про продовження воєнного стану та загальної мобілізації на 90 днів. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Як писали "Ми-Україна" раніше, 51-річний киянин відкрив вогонь на ураження по собаці, внаслідок чого тварина загинула. Стрілку повідомлено про підозру, йому загрожує до трьох років позбавлення волі. 

Головне