Блокування польського кордону: Україна недоотримала близько 8 млрд грн митних платежів

Блокування польського кордону: Україна недоотримала близько 8 млрд грн митних платежів

Голова Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук заявив, що через блокування кордонів з Польщею Україна втратила приблизно 8 мільярдів гривень у митних платежах, а фінансові збитки бізнесу становлять понад 1,5 мільярда євро.

Про це пише Media Center Ukraine.

Марчук пояснив, що кожен день простоювання для перевізників коштує більше як €200. Ці збитки включають втрати від втрачених контрактів, проблеми з вчасною реалізацією продукції та можливі штрафи за невчасне постачання.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав дії польських аграріїв на кордоні "безглуздими" і зазначив, що Україна з вересня минулого року припинила експортувати більшість агрокультур в Польщу.

Шмигаль також повідомив, що під час поїздки урядової команди на кордон було запропоновано Польщі план із п'яти чітких кроків для вирішення ситуації з блокадою, і зараз цей план розглядається польською стороною.

Удруге фермери з Польщі оголосили про відновлення страйків на кордоні з Україною, подаючи офіційне повідомлення 7 лютого. Заблокування пункту пропуску "Дорогуськ - Ягодин" розпочалося 9 лютого і було погоджене місцевими владами до 9 березня.

Наразі на кордоні з Польщею блокуються усі шість напрямків. Найбільша черга утворилася на КПП "Краківець" та "Ягодин". Усього у чергах на шести напрямках перебуває 2,4 тисячі фур.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Верховний суд США дозволив Трампу брати участь в президентських виборах.

Головне