Біля Солом‘янського суду зібралися віряни, які захищають митрополита Павла (ФОТО)

Біля Солом‘янського суду зібралися віряни, які захищають митрополита Павла (ФОТО)

Біля Солом'янського суду столиці у пятницю, 14 липня, зібралися віряни УПЦ МП. Вони захищають митрополита Павла, якому обирають зміну запобіжного заходу, пише Еспресо.

“Віряни зібралися біля будівлі суду, який обирає митрополиту Павлу, на прізвисько "Паша Мерседес", зміну запобіжного заходу. Прихильники УПЦ МП моляться та кажуть, що прийшли захищати митрополита”, - йдться в поідомленні.

Відомо, що 1 квітня співробітники СБУ вручили Паші Мерседесу підозру за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань) та ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Зазнаається, що Шевченківський районний суд міста Києва за підсумками проведення закритого засідання виніс рішення про домашній арешт у цілодобовому режимі митрополиту церкви Московського патріархату.

Нагадаємо, що СБУ оприлюднила розмови митрополита Павла, де він стверджує, що Україна  винна у тому, що росія розпочала повномасштабну війну. 

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, митрополит УПЦ МП Павло (Павло Лебідь в миру, також відомий як “Паша Мерседес”) збирається через суд домогтися повернення всіх коштів, які він витратив на Києво-Печерську Лавру.

Головне