Білорусь та росія наклали вето на обрання Естонії головою ОБСЄ

Білорусь та росія наклали вето на обрання Естонії головою ОБСЄ

росія та Білорусь використали своє право вето під час голосування з обранням наступної голови Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) у 2024 році, висунутої кандидатури Естонії.

Про це повідомила представниця Міністерства закордонних справ Естонії Бретті Сарапуу, передає ERR.

На її думку, ситуація є незрозумілою. Вона також заявила, що Естонія планує обговорити це питання з іншими країнами Євросоюзу, оскільки мова йде про кандидата від європейських країн.

"Оскільки Естонія також є єдиним кандидатом від країн Євросоюзу, ми обов’язково обговоримо це з іншими країнами ЄС", - заявила вона.

Сарапуу вказала, що зустріч міністрів закордонних справ ОБСЄ наступного тижня в Скоп'є буде відмінною нагодою для обговорення цього питання.
 
Нагадаємо, Рада міністрів ОБСЄ збереться у столиці Північної Македонії Скоп'є у четверг, 30 листопада. Такі зустрічі відбувають щороку вже 30 років поспіль.

"30-та Рада міністрів Організації з безпеки і співробітництва в Європі відбудеться 30 листопада - 1 грудня 2023 року в Скоп'є, Північна Македонія", - йдеться в заяві пресслужби.

Зустріч очільників МЗС 57 країн-учасниць Організації відбудеться на запрошення чинного голови ОБСЄ, міністра закордонних справ Північної Македонії Буяра Османі. У центрі уваги міністрів країн буде агресивна війна росії проти України.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, ЄС планує заборонити в'їзд офіційних осіб рф, причетних до війни в Україні.


 
 

Головне