"Білий прапор" Папи Римського: посол у Ватикані закликав Франциска відвідати Україну

Український посол у Ватикані Андрій Юраш переконаний, що візит Папи Римського Франциска в Україну після його заяви про "білий прапор" став би важливим сигналом не лише для нашої країни, а і для всього світу. Так думку він висловив в програмі Start на телеканалі Sky TG24.

Посол України при Ватикані зауважив, що роз'яснення слів Франциска про "білий прапор", яке зробив кардинал П’єтро Паролін, "було дуже корисним для розуміння позиції Папи і Святого Престолу".

Водночас Юраш наголосив, що українська сторона не може прийняти "символ білого прапора". 

"Ми знаходимося на одній лінії щодо миру та переговорів, і Україна вже зробила важливі кроки в цьому напрямку", - зауважив дипломат. 

Нагадаємо, Папа Римський заявив, що Україна у війні з країною-агресором рф "повинна мати мужність" білого прапора і піти на переговори. Його слова зчинили скандал. Після чого із поясненнями слів понтифіка виступив кардинал П’єтро Паролін, який є секретарем Святішого престолу. За його словами, будь-які перемовини можуть вестися виключно після того, як агресор виведе свої сили з України. Він зауважив, що Папа Римський закликав до "створення умов для дипломатичного вирішення, яке прагне справедливого та тривалого миру". Паролін підкреслив, що агресором є рф і лише від неї залежить, чи буде задіяна дипломатія.

Як писав "Ми-Україна" раніше, релігієзнавиця Оксана Горкуша переконана, що коли Папа Римський Франциск висловлюється як людина, а не як глава церкви, в першу чергу він завдає шкоди католицькій церкві

 
 

Головне