Байден оголосив про зустріч із Сі Цзіньпіном

Байден оголосив про зустріч із Сі Цзіньпіном

Президент США Джо Байден планує провести зустріч із головою Китаю Сі Цзіньпіном.

Про це американський лідер заявив у ході брифінгу, передає інформаційна агенція Reuters.

"Скоро чи ні, але ми зустрінемося", - наголосив президент Сполучених Штатів.

Так він прокоментував можливість зустрічі із Сі Цзіньпіном перед від'їздом до Японії на cаміт G7. При цьому президент Сполучених Штатів Америки не зазначив, коли саме може відбутися зустріч із лідером КНР.

Крім того, остання зустріч між лідерами відбулася півроку тому - 14 листопада 2022 року.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, голова Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба переговорив зі спецпредставником уряду Китаю Лі Хуеєм у рамках його візиту до України. Як зазначається, поїздка відбулася на виконання домовленостей, досягнутих під час телефонної розмови президента Володимира Зеленського та голови Китаю Сі Цзіньпіна 26 квітня. У ході візиту Лі зустрівся з Дмитром Кулебою.

При цьому Дмитро Кулеба поінформував спецпредставника уряду КНР щодо принципів відновлення стійкого та справедливого миру. Він має відбутися на основі поваги до суверенітету та територіальної цілісності України. Голова МЗС наголосив, що Україна не сприймає жодних пропозицій, які б передбачали втрату її територій або заморожування конфлікту.

Крім того, радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк розповів, що Китай розуміє, що такого суб’єкта політичного процесу як росія вже давно не існує

Головне