НОК: Президенти Міжнародних спортивних федерацій не поважно відносяться до українських спортсменів

НОК: Президенти Міжнародних спортивних федерацій не поважно відносяться до українських спортсменів

Російська федерація та президенти інших Міжнародних спортивних федерацій не поважно відносяться до спортсменів з України.

Про це в ефірі ток-шоу "На часі" розповів голова комісії атлетів НОК України, дзюдоїст, заслужений майстер спорту Георгій Зантарая.

"Стосовно вчорашнього дня. Ми бачимо, що російська федерація, президенти інших Міжнародних федерацій дуже не поважно поводять себе по відношенню до спортсменів, до представників нашої країни. Я читав сьогодні ЗМІ де побачив, що МОК був проінформований щодо того, що не буде ніякого рукостискання. І я вважаю це правильним – не можна тиснути руку людям, які вбивають наших дітей і руйнують наші спортивні зали", - сказав він.

Крім того, раніше президентом федерації фехтування був росіянин Алішер Усманов, наразі – його однодумець грек Еммануель Катсіадакіс.

За словами Зантарая, Україна запропонувала МОК долучитися до змін правил щодо наших спортсменів.

"Ми продовжимо боротися, щоб росіян не було з ніяким прапором, їх не повинно бути. Вони є представниками своєї країни. Для мене не зрозуміло "нейтральний атлет". Нейтральний атлет - це який здав свій паспорт, вийшов з федерації, відмовився від громадянства і тренується за кошти МОК. У сьогоднішньому стані нічого не змінилося, вони повертаються у свої міста, які представляють", - додав він.

Нагадаємо, українська фехтувальниця Ольга Харлан отримала автоматичну кваліфікацію від Міжнародного олімпійського комітету на Олімпіаду-2024. Міжнародний олімпійський комітет висловив спортсменці підтримку і виділив квоту на Олімпіаду через те, що вона не мала можливості завоювати її на чемпіонаті світу.

Раніше українська фехтувальниця Ольга Харлан відмовилася потиснути руку росіянці Анні Смірновій після поєдинку. Інцидент стався на Чемпіонаті світу з фехтування.

Згодом українську фехтувальницю Харлан дискваліфікували.

Пізніше у НОК відреагували на дискваліфікацію Харлан.

28 липня стало відомо, що “Укрпошта” вирішила випустити марку на честь Ольги Харлан.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Таганрозі запровадили надзвичайний стан, в області знову лунали вибухи.

Головне