Аудит Міноборони виявив на складах Командування медсил 30 тисяч турнікетів

Аудит Міноборони виявив на складах Командування медсил 30 тисяч турнікетів

Аудит Міністерства оборони України виявив у сховищі однієї з військових частин підпорядкування Команування медичних сил на Житомирщині майже 30 тисяч нових якісних медичних турнікетів SOF виробництва США. Про це повідомили у Міноборони.

Частину із 30 тисяч нових якісних медичних турнікетів SOF виробництва США вже видали військовослужбовцям.

Ці турнікети отримано ще в квітні 2023 року, і тільки через шість місяців військова частина видала перші з них військовим – всього 458 одиниць, повідомили в Міноборони.

Наразі майже третина – уже у військовослужбовців. Зі складів також видали індивідуальні аптечки та рюкзаки для бойових медиків. Вони теж тривалий час зберігалися на складах у великій кількості.

"Завдання внутрішнього аудиту Міноборони – не просто виявляти випадки зловживань та реагувати на них, а й запобігати неефективному використанню військового ресурсу. Через ефективніше планування, посилену підзвітність, солідарність на усіх рівнях ухвалення рішень", – зазначили у Міноборони. 

Як писали "Ми-Україна", з початку повномасштабного вторгнення рф застосувала 1068 хімічних атак. Про це повідомили у Генштабі.

Лише за лютий 2024 року зафіксували 250 випадків хімічних атак. Серед них – 244 випадки застосування ВОГ, 1 випадок застосування газу та 5 випадків застосування інших боєприпасів з хімічною речовиною.

 

Головне