Адміністрація Байдена планує виділити Україні 11,8 млрд доларів додаткового фінансування

Адміністрація Байдена планує виділити Україні 11,8 млрд доларів додаткового фінансування

Адміністрація Байдена має намір забезпечити Києву бюджетну підтримку в розмірі 11,8 мільярдів доларів у рамках запиту на додаткове фінансування. Про це повідомила міністерка фінансів США Джанет Єллен.

У заяві Мінфіну за підсумками зустрічі наголошується, що лідерство США в наданні прямої бюджетної підтримки Україні стимулює інших донорів, які забезпечують приблизно три чверті потреб України в зовнішньому фінансуванні на 2024 рік. 

"Фінансова підтримка України залишається невід'ємно пов'язаною з її успіхами на полі битви. Надання фінансової підтримки Україні допоможе їй виграти війну та відстояти інтереси національної безпеки США у глобальному масштабі", – йдеться в повідомленні мінфіну.

Нагадаємо, група Нафтогаз протягом 2023 року перерахувала до місцевих бюджетів понад 6,8 млрд гривень податків. Про це повідомив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

Він наголосив, що підтримка громад в умовах війни є надзвичайно важливою, оскільки забезпечує фінансову стійкість регіонів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна будує трирівневу лінію оборонних рубежів, це буде слугувати захистом на всіх напрямках. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Сьогодні Україна будує масштабну трирівневу лінію оборонних рубежів — це захист на всіх напрямках. Уряд виділив на це десятки мільярдів гривень. Такий захист дозволить як стримувати противника, так і просуватися вперед. Ми потребуємо значної додаткової кількості інженерної техніки. З прем'єром Фіцо ми дійшли згоди, що будемо співпрацювати в питанні постачання такої техніки з боку Словаччини", — сказав Шмигаль.

 

 

Головне