У Туреччині зараз працюють 20 українських рятувальників

У Туреччині зараз працюють 20 українських рятувальників

Після двох потужних землетрусів, які відбулись в Туреччині 6 лютого, наразі 20 українських рятувальників допомагають місцевим із розбиранням завалів та пошуком людей. 

Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів пресофіцер ДСНС Олександр Хорунжий, який сам зараз перебуває в Туреччині. 

Він зазначив, що роботи організовано позмінно - по 6 годин двома групами. Працюють рятувальники цілодобово.

“Завали величезні. Ми їх обстежуємо, намагаємось розбирати. Люди підходять, просять нас обстежити ту чи іншу будівлю. Звичайно, ми йдемо якщо робота відбувається в нашому секторі. Поруч з нами працюють і Хорватія, Молдова, сьогодні прибули рятувальники з Індії - ми працюємо з ними пліч-о-пліч, розбираємо завали. Руйнування дійсно значні", - наголосив Хорунжий. 

За даними ДСНС, 20 українських рятувальників працюють наразі у провінції Хатай. Від початку робіт вони встигли обстежити 61 будівлю та розібрати 35 завалів. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, сукупна кількість загиблих у Туреччині та Сирії внаслідок серії потужних землетрусів станом на ранок п’ятниці, 10 лютого перевищила показник у 21 тис. людей. Ще тисячі осіб отримали ушкодження різного ступеня тяжкості.

За офіційними даними, кількість загиблих у Туреччині на цю мить становить 17 674 людини. В Сирії це число збільшилося до 3 377 осіб.  Анкара заявила, що у семи різних провінціях обвалилися майже 3 тис. будівель, включаючи медичні заклади та житлові багатоповерхівки. З провінції Кахраманмараша, що на півдні Туреччини, було евакуйовано на щонайменше 28 044 людей. 

Головне