Землетрус у Туреччині: деякі міста зруйновані майже вщент, без домівок залишилися сотні тисяч людей

Землетрус у Туреччині: деякі міста зруйновані майже вщент, без домівок залишилися сотні тисяч людей

Деякі міста Туреччини після землетрусу майже вщент зруйновані. Про це розповів турецький політолог, професор Університету Кахраманмараша Тогрул Ісмаїл в ефірі "Ми-Україна".

"Зруйновані дороги, мости, тунелі. Стара частина Кахраманмараша повністю зруйнована. Дві області, які зазнали найбільш серйозних руйнувань, - це Кахраманмараш та Хатай. Також постраждали 10 областей, де сумарно проживали 12 мільйонів населення. Величезна кількість ресурсів потрібна, щоб врятувати цих людей", - розповів Ісмаїл.

Також він додав, що після землетрусу у Туреччині ввели 4 рівень небезпеки. Наразі в країні працюють рятувальні групи з 56 країн. В цілому на прохання Туреччини про допомогу відгукнулися 86 країн.

Ісмаїл переконаний, що жертв землетрусу ставатиме більше.

"Ситуація настільки складна, що немає розуміння, кому допомагати у першу чергу: тим, хто під завалами, пораненим, яких дістали, їх теж вже десятки тисяч, чи тим людям, які залишилися без домівок, їх вже сотні тисяч. Уявляєте, десь пів мільйона, може навіть більше", - зазначив політолог.

При цьому він наголосив, що більш серйозні руйнування відбулися після другого землетрусу, який стався у Туреччині вдень 6 лютого.

Нагадаємо, у ніч на понеділок, 6 лютого, у Туреччині та Сирії зафіксували два потужних землетруси. За декілька годин підземні поштовхи повторилися.

Як повідомляли "Ми-Україна", речник Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий розповів, що українські рятувальники, які розбирають завали у Туреччині після двох потужних землетрусів, поки не перетиналися з рятувальниками з рф.

Головне