В Нацбанку спростували фейк про заборону обміну іноземної валюти

В Нацбанку спростували фейк про заборону обміну іноземної валюти

Національний банк України не ухвалював жодних нормативно-правових актів, які передбачають заборону валютно-обмінних операцій з іноземною валютою. Мова йде про долари США серії 1996 року та випущеними в обіг раніше.

Про це йдеться на сайті НБУ.

Проаналізувавши звернення громадян щодо обміну готівкової іноземної валюти, Нацбанк виділив дві ключові проблеми. Стосуються вони обміну іноземних банкнот з ознаками значного зношення або пошкодження та банкнот давніх років випуску.

"Для кожного випадку є чіткі вимоги чинного валютного законодавства та нормативно-правових актів НБУ, дотримання яких регулятор вимагає від уповноважених установ, що мають ліцензію на здійснення валютно-обмінних операцій", — підкреслили в установі.

З переліком ознак зношення або пошкодження банкнот, за наявності яких клієнту може бути запропонована операція інкасо, можна ознайомитися на сайті НБУ.

У НБУ запевнили, що вже наступного тижня проведуть з уповноваженими установами зустріч, під час якої обговорять з учасниками ринку звернення громадян і проблемні питання, та нададуть відповідні роз’яснення.

https://weukraine.tv/shho-bude-z-kursom-valyut-vlitku-yakymy-ye-ryzyky-ta-prognozy/

Нагадаємо, 23 травня перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова розповіла, в якій валюті українцям ризиковано тримати заощадження.

За її словами, Нацбанк не вважає криптовалюту платіжним засобом, тому українцям не варто про це забувати.

“Є альтернатива: можна покласти гроші на депозит, можна – у військові облігації або просто в ОВДП. Є можливість навіть для тих, хто хоче придбати валюту, це лімітовано в рамках 100 000 гривень на місяць і розмістити на депозит”, – сказала вона.

Рожкова нагадала, що криптовалюта не є засобом платежу, тому людям не варто забувати про ризики.

Як писав "Ми-Україна" раніше, рівень води на Херсонщині з учорашнього вечора зменшився на 64 см.

Головне