"Укрпошта" переказуватиме українцям за кордоном пенсії та грошові виплати

"Укрпошта" зможе переказувати пенсії та грошову допомогу одержувачам за кордон, які виїхали з України через війну. Відповідний експериментальний проект схвалив Кабінет міністрів, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

За його даними, "Укрпошта" надсилатиме пенсії та грошову допомогу за кордон міжнародним поштовим переказом у період воєнного стану та протягом шести місяців після його припинення чи скасування, однак не більш як два роки з дня запровадження експериментального проекту.

Також уряд визначив порядок реалізації експериментального проекту.

"Передбачено можливість за бажанням одержувача на підставі заяви, отримувати пенсію та грошову допомогу міжнародним поштовим переказом в країні його перебування", - зазначив Мельничук.

В уряді переконані, що дане рішення дозволить підтримати соціальні ініціативи щодо захисту пенсіонерів, які вимушено перебувають за межами України, та забезпечити виплати гарантованих їм державою пенсій і грошових допомог. 

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що середня пенсія в Україні вперше становитиме понад 5 000 гривень. Він запевнив, що коштів на виплати вистачить всім, адже цьогоріч бюджет Пенсійного фонду самодостатній.

Як повідомляли "Ми-Україна", усі виплати внутрішньо переміщеним особам в Україні будуть збережені мінімум до січня 2024 року. Про це повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Головне