США можуть профінансувати український бізнес у межах $100 млн

США можуть профінансувати український бізнес у межах $100 млн

Сполучені Штати Америки можуть розглянути можливість фінансування українського малого та середнього бізнесу в межах 100 млн доларів.

Про це повідомив Урядовий портал за підсумками зустрічі прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та першої заступниці адміністратора Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Ізобель Колмен. 

Як зазначається, у ході зустрічі Шмигаль закликав USAID долучитися до програм підтримки українських підприємців. Водночас в Агентстві вважають, що підтримка малого та середнього бізнесу є перспективним напрямком. Відтак вони розглянуть можливість його фінансування у розмірі до 100 млн доларів.

Крім того, український прем’єр подякував за передання Україні 7 лютого газотурбінної станції General Electric потужністю 25 МВт. Він висловив сподівання на отримання додаткових установок. Вони допоможуть забезпечити стабільність роботи критичної інфраструктури.

Денис Шмигальтакож розповів про пріоритети швидкого відновлення в Україні. За його словами, це відбудова енергетичної інфраструктури, житла, гуманітарне розмінування, відновлення критичної та соціальної інфраструктури, а також допомога приватному сектору.

https://www.youtube.com/watch?v=Mv6PEi0hRmg

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, уряд Японії виділить Україні 170 млн доларів, які спрямують на проєкти екстреного відновлення. Зокрема, на відбудову критичної інфраструктури. Сама допомога передбачатиме надання японськими партнерами товарів та послуг, необхідних для відновлення.

До того ж директор Американської корпорації з фінансування міжнародного розвитку (DFC) Скотт Нейтан розповів про ще одне фінансування. Корпорація залучить 250 млн доларів для допомоги українському малому бізнесу.

Головне