Німеччина надасть Україні €45 млн гранту на відновлення енергетики

Німеччина надасть Україні €45 млн гранту на відновлення енергетики

Німеччина надає Україні грант у розмірі 45 мільйонів євро для відновлення енергетичної інфраструктури. Ці кошти підуть на придбання обладнання для енергоефективної модернізації, автоматизації та реконструкції підстанцій Укренерго.

Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

Угоду про це підписали голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький і керівництво німецького банку KfW 9 травня.

"Дуже важливим для нас є те, що кошти можуть бути спрямовані на різні напрямки для відновлення і посилення стійкості об’єктів системи передачі, які перебувають під ударами ворога", - зауважив міністр енергетики Герман Галущенко.

Усього, завдяки підтримці банку KfW, "Укренерго" залучило понад 177 млн євро кредитів та грантів для відновлення та розширення мережі передачі електроенергії.

Це вкрай важливо для забезпечення енергетичної безпеки країни та синхронної роботи об'єднаної енергосистеми України з європейською мережею операторів системи передачі електроенергії (ENTSO-E), підкреслили в Міненерго.

Галущенко також висловив подяку Німеччині за найбільший внесок до Фонду підтримки енергетики України у розмірі 225 млн євро.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у межах реалізації проєкту "Прихисток" у лютому цього року було спрямовано 76 мільйонів гривень компенсацій, які розподілені між 71 тисячею власників житла.

Головне