Нам вистачить коштів на все, - Сергій Марченко

Нам вистачить коштів на все, - Сергій Марченко

Голова Міністерства фінансів України Сергій Марченко заявив, що наразі Україні вистачить коштів на все. Допомагають фінансами країні також партнери.

Про це він розповів в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна". За його словами, у нас наразі "штучний" бюджет - який по суті є, але він "не збалансований".

"У нас половина видатків - сектор безпеки і оборони. Наші податки, які ми збираємо, не покривають всі видатки сектору безпеки і оборони. Тому ми запозичуємо на внутрішньому ринку і покриваємо. А все що залишається, а це соціально-гуманітарні напрямки, зарплати вчителям, медикам, пенсії - нам допомагають фінансувати наші союзники", - розповів Марченко в ефірі.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Франція планує надати Україні фінансову допомогу. Вона може становити близько 2 млрд євро.  Як зазначається, у ході візиту до Сполучених Штатів Америки прем’єр провів зустріч із французьким міністром економіки Бруно ле Мером.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Президент України Володимир Зеленський перераховує кошти зі своїх міжнародних премій, щоб допомогти відновити реабілітаційний центр в Бородянці.

“Ми дуже сподіваємося на відновлення нашого реабілітаційного центру в Бородянці. Дякую Президенту України Володимиру Зеленському за підтримку цього проекту. Він особисто перераховує кошти зі своїх міжнародних премій на відновлення нашого центру. Маємо вже концепт, є вже у нас відповідний проект, пройшли тендери. Сподіваюся, що наш психологічний центр відновиться”, – зазначила міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Головне