Як зрозуміти коли треба звернутися до психолога

Як зрозуміти коли треба звернутися до психолога

Здавалось би, поганий настрій може бути у кожного. Та інколи його плутають із серйозними психологічними проблемам. Сьогодні поговоримо про те, як зрозуміти, що пора до психолога?

Поганий настрій триває довше двох тижнів. Якщо стан суму, пригніченості, тривоги супроводжує вас більшу частину доби. І якщо це триває понад два тижні - то необхідно обов’язково звернутися до спеціаліста. Адже мова може йти про депресію. Чи про інші психологічні розлади. Які потребують терапії, інколи навіть медикаментозної.

У вас почалися фізіологічні зміни. Втрата апетиту, зміна ваги, порушення сну. Всі ці дзвіночки - це привід терміново звернутися до психолога. Адже, якщо починається відгукуватися ваше тіло - значить, стрес перейшов до наступної фази.

Вам не хочеться жити. Будь-які розмірковування на тему того, що життя не маю сенсу - це показання до консультації психолога, особливо якщо ж ці думки час від часу повторюються. А тим паче якщо трансформуються у конкретні фантазії - будь-ласка, не зволікайте. Зверніться до телефону довіри, сімейного лікаря чи психолога. Ваше життя - найцінніше, що у вас є.

Ви не відчуваєте себе щасливим. Ви народжені, аби бути щасливою людиною. Якщо ж ви живете під гнітом почуття провини, страху, залежності від думки оточуючих, якщо постійно себе лаєте, картаєте, знецінюєте, або відкладаєте життя на "після війни", "після роботи", "після життя", то знайте, що ви просто витрачаєте дорогоцінний час. Але ви завжди можете зробити інший вибір.

Якщо ви дійшли висновку, що консультація психолога вам таки потрібна - записуйтеся на особисту чи онлайн сесію. Я, практикуюча психологиня.

Олена Шершньова, практикуюча психологиня

Головне