Легендарний "Золотий м'яч" Марадони буде виставлений на аукціон

Легендарний

Унікальний трофей, який Дієго Марадона отримав як найкращий гравець чемпіонату світу 1986 року, буде виставлений на аукціон у Парижі в червні. Очікується, що "Золотий м'яч" легендарного аргентинця піде з молотка за мільйони доларів.

Про це повідомляє аукціонний будинок Aguttes.

Очікується, що завдяки своїй історичній цінності та зв'язку з одним із найвидатніших футболістів усіх часів, лот збере значну увагу та зацікавленість колекціонерів.

Марадона продемонстрував феноменальну гру на чемпіонаті світу 1986 року, забивши два голи у чвертьфіналі проти Англії, включаючи знаменитий гол "рука Бога", а також оформивши хет-трик у півфіналі проти Бельгії.

“Саме в 1986 році аргентинський геній остаточно перейшов в інший вимір, коли під час матчу Аргентина – Англія, у чвертьфіналі Чемпіонату світу в Мексиці, він швидко поспіль забив два голи у ворота пантеон спорту. За першим знаком руки, «руки Бога», що, безумовно був один із найкрасивіших голів в історії гри”, - Зазначають в Aguttes.

В Aguttes зауважили, що Марадона становить частину вічних легенд, футбольних історій, що переходить від покоління до покоління серед шанувальників цього спорту.

“На піку своєї кар’єри, увінчаної перемогою на Чемпіонаті світу, який він буквально пролетів, осяяний своїм талантом, він отримав нагороду: найкращого гравця Чемпіонату світу – трофей «Золотий м’яч» Adidas. Саме цей фрагмент історії футболу, мабуть, найкрасивіший у цьому унікальному виді спорту, ми представляємо вам на продаж”, - повідомляють в Aguttes.

Аукціон стане унікальною можливістю для шанувальників футболу та колекціонерів володіти частинкою футбольної історії.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, у віці 75 років помер колишній головний тренер збірної України з футболу Михайло Фоменко.

Головне