Боксерка Іман Хеліф подає позов через цькування: Роулінг та Маск серед згаданих

Боксерка Іман Хеліф подає позов через цькування: Роулінг та Маск серед згаданих

Олімпійська чемпіонка з боксу з Алжиру Іман Хеліф подала кримінальну скаргу до паризької прокуратури щодо кібербулінгу. У позові серед інших згадуються імена відомих особистостей, зокрема Джоан Роулінг та Ілона Маска.

Як пише The Guardian, адвокат атлетки Набіль Буді повідомив, що скарга стосується "жінконенависницьких, расистських та сексистських" атак в інтернеті проти 25-річної Хелів. Він додав, що розслідування може також охопити діяльність Дональда Трампа, який також публікував дописи про Хеліф.

Скандал розгорнувся після того, як Хеліф заборонили участь у чемпіонаті світу з боксу 2023 року через непроходження тесту на гендерну відповідність. Однак Міжнародний олімпійський комітет (МОК) оскаржив цей тест і підтвердив право боксерки на участь в Олімпіаді.

Ситуація загострилася після відмови італійської боксерки Анджели Каріні продовжувати бій з Хеліф, що спровокувало хвилю образливих коментарів у соціальних мережах. Роулінг та Маск були серед тих, хто публічно висловлювався з цього приводу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олімпійський скандал: італійська боксерка хоче перепросити у Іман Хеліф за свою поведінку

Хеліф, яка народилася жінкою і ніколи не ідентифікувала себе як трансгендер чи інтерсексуал, після перемоги на Олімпіаді заявила про свою кваліфікацію та право на участь у змаганнях.

Її тренер Педро Діас підкреслив негативний вплив цькування на спортсменку та її оточення, назвавши ситуацію "найбільш огидною" за свою кар'єру.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Україна завершила виступи на Олімпійських іграх 2024 у Парижі з 12 медалями.

Головне