ЗСУ матимуть успіх, але цього року війна не закінчиться, - глава Міноборони Британії

ЗСУ матимуть успіх, але цього року війна не закінчиться, - глава Міноборони Британії

Голова Міністерства оборони Великої Британії Бен Воллес переконаний, що під час контрнаступу українські воїни зможуть здобути успіх. Однак війна в Україні може продовжитись і в наступному році.

Про це передає видання The New York Times.

"Я оптимістично налаштований, що між цим і наступним роками, я думаю, що Україна продовжить мати імпульс і позицію сили. Я також вважаю, що ми повинні бути реалістами. Не буде одного чарівного моменту, коли росія розвалиться", - заявив Воллес.

Він також додав, що стримав свою оцінку щодо перспектив війни та зауважив, що російський президент Володимир Путін "не показав жодних ознак ослаблення" попри втрати у 223 тис. загиблих або поранених.

"Важко передбачити, які втрати він готовий терпіти, перш ніж він дійсно зрозуміє, що гра закінчена. Я просто намагаюся керувати очікуваннями, що жоден наступ не призведе раптово до краху російської армії", - додав голова британського Міноборони.

ЗСУ, ймовірно, наступатимуть там, де більшість російських військ страждають від поганого морального стану, погано харчуються, керуються, екіпіруються та навчаються, зазначив він. Однак там "все ще багато людей", а Путін готовий "заштовхнути більше людей у свою м’ясорубку".

Воллес вважає, що підтримка України з боку партнерів залишається сильною. Лише Київ вирішуватиме, коли розпочати переговори про припинення бойових дій із позиції сили.

"Ми можемо допомогти їм досягти цієї позиції сили. Імпульс все ще з ними. Можливо, це не дуже швидкий імпульс, але він, безперечно, йде вперед. Імпульс має значення", - підсумував Воллес.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у росії можуть оголосити нову хвилю мобілізації через контрнаступ Збройних сил України.

Головне